Корчагин форум


 
HomeHome  GalleryGallery  БарајБарај  Регистрирајте сеРегистрирајте се  ВлезВлез  
Корчагин форум

Корчагин форум - Услови за регистрирање


И покрај тоа што администраторите ќе се обидат да го избришат или променат секој материјал што носи кршење на закони што е можно побрзо невозможно е да се видат сите пораки и мислења. Вие разбирате дека сите мислења на овој форум ги изразуваат мислењата на авторите им, а не на администраторите, модераторите или вебмастерот (освен мислењата напишани од нив) соодветно тие не носат никаква одговорност.

Се согласувате дека нема да пишувате никаков груб, неприличен, вулгарен, плашлив, омразлив, сексуално ориентиран или било каков материјал кој може да наруши закони. Во спротивно може да се случи ваше банирање од форумот. (И вашиот Интернет провајдер да биде информиран) IP адресата од која ќе ги пишувате вашите мислења ќе биде запишана за да се запазат овие услови. Се согласувате дека вебмастерот, администраторите и модераторите на овој форум имаат право да ги избришат и променат вашите мислења секогаш кога ќе ги нарушите условите. Се согласувате дека секоја информација која ја внесувате може да биде запишана во нашата база. И покрај тоа што оваа информација нема да биде дадена на трети личности без ваше одобрение, вебмастерот, администраторите и модераторите не носат одговорност на хакерските упади кои можат да резултираат со очевидност на вашите податоци.

Системот на овој форум користи cookies за да ја запази информацијата на вашиот компјутер. Тие не содржат никаква информација која ќе ја напишете овде, туку се користат да се подобри функционалноста на форумите. Вашата е-маил адреса се користи само за потврда на регистрацијата (и за испраќање на лозинката ако случајно сте ја заборавиле).

Со кликнување на Согласен сум вие ги примате горенаведените услови.
1) Регистрацијата на форумот е бесплатна! Секој има право на регистрирање и избор на корисничко име. Со самото регистрирање, членот се обврзува дека никогаш нема да го посредува своето корисничко име или својата лозинка на други членови или лица.Исто така, членот се согласува дека никогаш нема да користи две или повеќе членски имиња при пишувањето или разгледувањето на форумот.2) Корчагин се обврзува дека ќе ја почитува приватноста и анонимноста на своите членови и гарантира дека вашите податоци нема да ги посредува на трети лица. При вашето регистрирање на Форумот Корчагин, потребни ви се валидна електронска пошта и лозинка. Останатите податоци се по ваш избор.3) "Корчагин" може да разоткрие нечии податоци ако се сомнева дека членот јавно ја загрозува безбедноста на податоците и на самиот форум. Со секоја ваша посета на Корчагин Форум, вашата IP адреса се снима.4) Членот се согласува дека нема да се служи со материјал кој е лажен, клеветнички, злоупотребен, вулгарен, полн со омраза (расна, национална, сексуална, културна или лична), вознемирувачки кон другите членови и материјал кој ја повредува приватноста на членовите.6) Рекламирање во сопствен интерес нема да се толерира. Секој линк кој води кон друга интернет страница и претставува тенденциозно рекламирање на истата ќе биде избришан.7) Членот се согласува дека нема да нуди линкови кои водат до страни кои содржат вируси, тројанци и друг материјал кој може да наштети на "Корчагин" и членовите. Модераторите и администраторите на форумот имаат целосно право (и должност) да ги избришат сите информации приложени на форумот со кои се кршат правилата.Тоа вклучува секакви содржини објавени на форумот и галеријата, информации за корисникот, аватари, потписи, па дури и целото корисничко име - доколку тие одлучат дека тоа е потребно.9) Членот не смее да ги уништува темите на форумот со други информации кои не се поврзани со темата, лични муабети и слично. За се што не е поврзано со темите на форумот, постојат приватните пораки.10) Основен јазик на форумот е македонскиот, а препорачливо е користење на кирилица.Како втор јазик е англискиот, кој треба да биде служен само од корисниците кои не го знаат македонскиот јазик. Доколу корисникот го познава македонскиот јазик, сите мислења напишани на друг јазик ќе му бидат избришани.11) Кршењето на правилата на форумот може да резултира и ќе резултира со бан, односно забранет пристап на страниците. За времетраењето на забраната одлучуваат администраторите на форумот, а членот ќе биде известен за причината и рокот на истекување.12) Банираните членови, односно членовите со забранет пристап на форумот (привремено или трајно) не смеат да отворат ново членство.Доколку тоа се случи, тие ќе бидат трајно банирани или избришани.13) Ако при кршењето на правилата се повредени законите на Република Македонија или некоја друга држава, доколку е потребно, администраторите може да соработуваат со сите домашни и странски правни институции, откривајќи ги сите потребни информации на прекршителот (IP адреса, e-mail...).14) Сите мислења (и информации) објавени од членовите претставуваат лични ставови на членовите, а не на сопствениците на форумот.15) Сите прашања во врска со "Корчагин", форумот, правилата, ваши предлози, критики и сугестии може да ги објавите во форумот Корчагин каде ќе добиете одговор во најскоро можно време.Не "трчајте" по администраторите и модераторите насекаде на форумот, за прашања обратете се во форумот наменет за тоа.16) "Корчагин" го задржува правото на промена на правилата, но се обврзува дека тие ќе бидат соопштени во најбрз можен рок.
Forum rules:
1)Lurk and get to know the forum before you post.
2) Keep the focus: Questions outside the scope of a certain forum will either be moved, locked or simply be deleted.
3)Be nice to each other and respect the moderator. Profanity and insultswill not be tolerated. If you have a problem with another member turnto the respective moderator and if the moderator can't help you send aprivate message to the admin
4) Do not spam. No blatant advertising.
5) Use a title that describes the content of your post. Don't use all caps or special characters to draw attention.
6)Don't post just to increase your number of posts. If you have nothingto say on a certain matter then don't post. The number of posts on thisboard has no direct relation to the experience of a member.
7) The official languages are English and Macedonian.
Cool Multiple registrations are prohibited and are grounds for immediate account deletion.
9) Political discussion not directly related are prohibited, as is any discussion on religion and religious matters.
9) Instructions by the moderator team are to be followed.

If you don't comply with these rules you'll have to face a set of sanctions.